Showcase

Kuva: Jussi Kaijankangas

Vuoden 2017 yhtyeet: FairTrad. ja mammantytöt!


Folklandia-risteily on valinnut vuoden 2017 showcase bändeikseen lahtelaisen FairTrad. -yhtyeen ja helsinkiläisen mammantytöt! duon.

Toista kertaa järjestetyn showcasen tavoitteena on tarjota nuorille kansanmusiikkiyhtyeille uusia esiintymismahdollisuuksia. Valitut yhtyeet esiintyvät vuoden 2017 Folklandialla ja saavat näkyvyyttä risteilyn tiedotuksessa. Asiantuntijaraadin muodostivat muusikko Esko Järvelä ja promootio- ja projektipäällikkö Henna Salo sekä Pispalan Sottiisin kulttuurituottaja Jussi Kaijankangas.
Folklandian 2017 showcaseen haki yhteensä 10 kiinnostunutta yhtyettä.

mammantytöt! on uusi, tuore ja valloittava duo, joka hurmaa heleällä stemmalaululla, railakkaalla soitolla sekä villeillä vihellyssooloilla. Vuonna 2015 perustetun helsinkiläisen mammantytöt! -duon muodostavat Laura Petäjä - laulu, sello, kontrabasso ja Vilma Jääskeläinen - laulu, viulu, harmooni. Duo perustettiin syksyllä 2015 kun tytöt aloittivat opintonsa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä. Duo kuvailee musiikkiaan nimellä Cool Finnish folk ja mottona tytöillä on ‘glitteriä ja tradia!’ Debyyttilevy julkaistaan Folklandialla 2017.
Demolinkki: https://soundcloud.com/mammantytot
Videolinkki: https://www.youtube.com/watch?v=uNqbyIy9sxA
www.facebook.com/mammantytot/?fref=ts
Yhteyshenkilö: Vilma Jääskeläinen, mammantytot.duo@gmail.com

FairTrad. on uusi nimi progefolkin saralla. Omaleimainen ja kokeileva bändi määrittelee musiikkinsa myös etniseksi popiksi ja katukansanmusiikiksi. Kaikki neljä muusikkoa Saku Knuuttila, Matleena Käppi, Set Häkkinen ja Valtteri Tuukkanen säveltävät, sanoittavat, soittavat ja laulavat. Soitinrepertuaariin kuuluvat: banjo, ukulelebasso, kitara, saksofoni, klarinetti, poikkihuilu, bansuri, kellopeli, rumpusetti, madal sekä djembe. Neljästä nuoresta soittajasta koostuva yhtye perustettiin vuonna 2012. Vuoden 2013 Faces -festivaaleilta mukaan tarttui katusoiton suomenmestarin titteli. Debyyttilevy julkaistaan keväällä 2017.
Demolinkki: https://soundcloud.com/fairtrad/kaikenlaista-1
Videolinkki: https://www.youtube.com/watch?v=BGHFaAJxKaI
www.facebook.com/fairtradpiste/
Yhteyshenkilö: Set Häkkinen, hakkisset@gmail.com

Folklandian showcasen järjestäjinä ovat Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Folklandian taustajärjestäjien kanssa. Yhteistyökumppaneina on Music Finland.