Soitot, laulut, tanssit

Folklandian tunnistaa siitä, että koko risteilyn ajan soitto soi, laulu raikaa ja tanssijalka napsaa. Esiintymispaikasta toiseen kiertelemällä löytyy omaan tunnelmaan sopiva pysähdyspaikka. Voit itse päättää haluatko osallistua vai tunnelmoida.

Pelimannin Penkki

Pelimannin Penkki on vapaamuotoinen akustinen esiintymispiste, jossa ei ole juontajaa. Esiintyjät voivat käydä varaamassa esiintymisajan itselleen Pelimannin penkin luona olevasta aikataulusta. Esiintymisajat ovat puoli tuntia kerrallaan. Toki soitto saa soida läpi laivan ja kaikilla mahdollisilla kansilla.

Tutustu Pelimannin penkkiin tapahtumapaikkojen esittelyssä.

Pelimannien yhteissoitto

Yhteissoittokappaleet ja yhteissoiton ajankohta varmistuvat marraskuun puoleen väliin mennessä.

Kaikki mukaan laulamaan

Folklandialla järjestetään useita yhteislaulutilaisuuksia. Pitkät perinteet on jo Laulunlyömillä ja Hävyttömillä lauluilla Tupsun juureen -teemalla. Aina niin ajattomia maakuntalauluja on laulettu sydämen kyllyydestä ja viime risteilyllä ohjelmistoon otettiin meille kaikille niin tutut Euroviisusävelmät.

Tulevan risteilyn yhteislaulutilaisuuksien aikataulut vahvistuvat marraskuun puoleen väliin mennessä.

Folklandia-risteilyllä tanssitaan keskiyöllä huutokatrilleja!

Kansantanssiin pohjautuva huutokatrillissa kuviot tanssitaan huutajan ohjeiden mukaan. Se mahdollistaa satojen ihmisten yhdessä tanssimisen ilman että tunnetaan erillistä koreografiaa. Huutokatrillissa tanssitaan vastakkaisriveissä. Tanssi aloitetaan oma pari vieressä ja vastinpari vastapäätä toisessa rivissä. Kynnys on matala, eli kuka tahansa voi ottaa osaa. Sitä kannattaa käydä kokeilemassa.

Alla muutamia ohjeista katrillin perusvuoroista:

KUVIOT

PERUSKUVIOT

PAIKANVAIHDOT

MIESTEN/NAISTEN KUVIOT

MUUT

Huutokatrillin mallia Folklandia-risteilyltä 2015