Terveysturvallisuus

Folklandialla edellytetään koronapassia 7.-8.1.2022 

 Suomen hallitus on linjannut uusia alueellisia kokoontumisrajoituksia 17.11.2021. Tästä syystä Folklandia ottaa käyttöön koronapassin alkuvuodesta järjestettävässä tapahtumassa.

Osallistuessaan Folklandia-tapahtumaan yleisöä, esiintyjiä ja työntekijöitä pyydetään esittämään voimassa oleva koronapassi. Koronapassi tarkastetaan kaikilta laivaan tulijoilta Helsingin Länsisatamassa ennen Folklandia-risteilyä. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.  

Koronapassin käyttö mahdollistaa turvallisen ja vastuullisen risteilyn Folklandian yleisölle, esiintyjille ja työntekijöille.  Osallistujia pyydetään saapumaan Länsisatamaan viimeistään 1,5h ennen laivaannousua, jotta koronapassin tarkastamiseen jää riittävästi aikaa. Laivaannousu on perjantaina 7.1.2022 klo 17.30. 

Koronapassin eli EU:n koronatodistuksen saa Omakanta-palvelusta, ja sen voi esittää kuvanäkymänä mobiililaitteesta tai paperisena tulosteena. Todistus kertoo täydestä koronarokotekattavuudesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai vaaditun aikarajan sisällä sairastetusta koronataudista. Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja. 

Terveysturvallisuus risteilyllä

Risteilyllä suositellaan kasvomaskin käyttöä laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa. Laivalla on useita käsinpesu- sekä desifiointipisteitä. Silja Europalla huolehditaan julkisten pintojen, kuten esimerkiksi ostoskorien säännöllisestä puhdistamisesta ja desinfioinnista.

Tapahtumalle laaditaan myös erillinen terveysturvallisuussuunnitelma, jossa määritellään tarkemmat toimenpiteet osa-alueittain.

Lue lisää Tallink Siljan verkkosivuilta.