Eläköön Folk! – Pohjoisilla poluilla 20.2.2021

Tampereella järjestettävä Eläköön Folk! -tapahtuma antaa äänen ja tilan kansanmuusikoille ja kansantanssijoille, jotka katsovat jo kohti uutta ja valoisampaa vuotta 2021. Tampere-talossa nähdään tammikuulta vuodella eteenpäin siirretyn Folklandia-risteilyn parhaita paloja.  

Eläköön Folk! -gaalassa palkitaan alan ansioituneita toimijoita. Tunnustuksia jaetaan muun muassa Vuoden WäinöVuoden 2020 tanssitekoVuoden 2020 kansanmusiikkilevy ja Vuoden ohjaajat -kategorioissa. 
 
Kansanmusiikin ja kansantanssin eturivin artisteista ja kokoonpanoista Eläköön Folk! -gaalassa esiintyvät mm. Maria Kalaniemi & Eero GrundströmProgmatics ja Kimurantti. Maria Kalaniemen & Eero Grundströmin duo vie kuulijansa musiikilliselle tanssimatkalle suomalaiseen mielenmaisemaan. Progmatics -yhtyeen musiikin toinen jalka on tiukasti Jukolan pellossa ja toinen kiitää nykypäivän soundi- ja rytmimaailmoissa. Yhtyeessä soittavat Jouko Kyhälä, Janne Lappalainen, Markku Lepistö ja Perttu Paappanen. Gaalassa on mukana myös Pispalan Sottiisin Vuoden 2020 kansantanssiyhtye Kimurantti, joka tarjoilee vauhdikasta mestaritason meininkiä Lappeenrannasta.

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen FolkForum seminaarissa avataan näkökulmia vuoden 2021 ”Pohjoisilla poluilla – På nordliga stigar – Treading northern trails” -teemaan.
Vuositeema haastaa alan tekijät ja kokijat tutkimaan pohjoista kulttuuria ja kulkemaan rohkeasti polkuja ajassa ja paikassa.

Eläköön Folk! järjestetään Tampereen kaupungin, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen, Folklandian taustajärjestäjien sekä Tampere-talon ja paikallisten toimijoiden yhteistyöllä. Tapahtuman vastuullisena järjestäjä on Suomen Nuorisoseurojen Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto Tampereella. 

Tapahtuman valmisteluissa seurataan tiiviisti koronapandemian tilannetta ja huomioidaan sen vaikutukset tapahtuman turvalliseen toteutukseen.  

Lisätiedot:  
Suomen Nuorisoseurat /Pispalan Sottiisi
Kulttuuritalo Laikku, 33100 Tampere  
Sähköposti: info@sottiisi.fi