Jäiden seassa folkataan kuumasti!


Se on kesytön, kiihkeä, haikea ja herkkä. Sieltä kuuluu vihellys, folkki, räppi ja jäälauttojen sihinä. Voit kohdata musiikin uranuurtajia ja tanssin superpuurtajia. Siellä saatat nähdä myös Karjalan poikia ja vähäpukeisia kanteleen soittajia.
Kyllä, se on Folklandia! Jäätävän kuumaa huumaa!

Tammikuussa 22. kertaa järjestettävä Folklandia-risteily 13.–14.1.2017 tarjoaa kansanmusiikin ja -tanssin huippunimiä seitsemästä eri Euroopan maasta. Risteilylle osallistuu yli 120 esiintyjäkokoonpanoa ja lähes 3000 risteilyvierasta. Folklandian runsaassa ohjelmabuffetissa pistetään parasta pöytään eikä tekijöissä ole säästelty.
Folklandialla on ilo ja kunnia aloittaa myös ”Suomi 100 vuotta” - festivaalivuosi. G-duurissa mennään, sillä Kihtinäjärvi Records on tuottanut Folklandialle ”Karjalan poikia - Suomi 100 v.” -ilottelun, joka soi, laulaa ja tanssii ilmoille Karjalan poikia -polkan kaikilla mausteilla. Tietysti laulu raikuu muutoinkin, koko laivan täydeltä viisuista ja veisuista Finlandiaan, ja rekilauluista iskusävelmiin kuorona, soolona, yksin ja yhdessä Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen vuoden 2017 teeman mukaisesti.

Paleface ja Laitakaupungin orkesteri
Paleface ja seinäjokinen Laitakaupungin orkesteri ovat lyöttäytyneet yhteen. Suomirapin uranuurtajaa viehättää taiteiden ja yhteiskunnan rajapinnat ja musiikin monet ulottuvuudet. Niinpä ennakkoluuloton improvisoiva rytmimusiikkiyhtye saa nyt solistikseen Palefacen.

Folklandialle saapuva Sibelius-Akatemian kansansoitinorkesteri, 40-henkinen Folk Big Band (FBB) lupaa hittien rinnalle uusia kappaleita, ja jopa ensiesityksiä. Laivalla kuullaan Timo Alakotilaa ja Kuisma Sistersiä, eli tuttavallisesti Taksia ja juhlistetaan Desirée Saarela & Triskelin uunituoretta herkkää kansanmusiikki levyä. Risteilylle saadaan myös vähärivisen haitarin huippukaartiin kuuluvien pelimannien - Markku Lepistö, Jari Komulainen, Pekka Pentikäinen, Juha Virtanen – ennen kuulematon Accrowbatics. Tietysti lauteille kiipeävät myös Folklandian vastavalitut showcase-yhtyeet; uusi progefolk yhtye FairTrad. ja duo mammantytöt!, jonka mottona on ‘glitteriä ja tradia! Jouhikkonero Pekko Käppi tulee Folklandialle kokoonpanolla Pekko Käppi & K.H.H.L. Luvassa on verta kuolemaa ja rakkauden loitsuja folkin, hevin ja tanhun välimaastosta.Virolaisen musiikin kuuma nimi Puuluup sekoittaa folkkiin maailman musiikkia, undergroundia ja poppia. Virosta saapuu myös võrumaalainen laulajan ja kanteleensoittajan Mari Kalkun ja Runorun, joka ammentaa voimaa rekilauluista, nykyrunoudesta ja suomalais-ugrilaisesta musiikista.

Kansanmusiikin uusia tuulia Virosta ja Ruotsista
Virolaisen musiikin kuuma nimi Puuluup sekoittaa folkkiin maailman musiikkia, undergroundia ja poppia. Virosta saapuu myös võrumaalainen laulajan ja kanteleensoittajan Mari Kalkun ja Runorun, joka ammentaa voimaa rekilauluista, nykyrunoudesta ja suomalais-ugrilaisesta musiikista.
Duo Systramin kaksoset Klara ja Fanny Källström puolestaan tuovat tuulahduksen dynaamisesta, soljuvasti virtaavasta ruotssome_unique_ilaisesta nykykansanmusiikista.

Hattuja, hameita ja yllätyksiä
Kotimaista tanssiosaamista näyttävät mm. Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye Polokkarit. Oulusta kisuavaa kansantanssia tuovat Tanssiteatteri Hämy ja Hässäkkä. Kansainvälistä tanssiväriä antaa Calicialainen espanjalaisia perinnekansantansseja säkkipillin säestyksellä esittävä ryhmä Queixume dos Pinos. Slovenian Mariborusta saapuu vauhdikas opiskelijaryhmä Academic Folk dance group Student tuoden mukanaan perinteisen tuoli- ja hattutanssit. Venäjältä tulee lennokas Petersburg Souvenir oman orkesterinsa kanssa.

Kaustisen Juhlaetkot Folklandialla
Folklandialla pidetään ensi kesän Kaustisen 50. vuotisjuhlien Etkot pelimannien kera. Tarjolla on parasta kaustislaista kolmelta mestarilta Konsta Jylhältä, Otto HotAkaiselta ja Wiljami Niittykoskelta.

Eikä siinä vielä kaikki. Katso koko ohjelma www.folklandia.fi

Your content here...